TextOffice : een beheerder van persoonlijke informatie gebaseerd op hypertext editing en assisted editing onder gvim.
versie beschikbaar in : en it ru zh es ja de pt fr
datum aangemaakt : 20220620- datum van bijwerking : 20220620- généré le: 20240612_171231
Utags, is de eerste module van TextOffice.
Het is een hulpprogramma dat het beheer van persoonlijke informatie via een hypertext onder de editor mogelijk maakt gvim.
volgens de syntaxis van de langage_de_balisage_leger_mentor_nl.
TextOffice heeft als doel de belangrijkste functies van een kantoorpakket te integreren in één werkruimte, zodat al deze functies perfect interoperabel zijn.
Vaak heb je een idee willen opschrijven, ergens informatie willen vastleggen die later van pas zou komen, of een link om later te onderzoeken.
Of u hebt een uur besteed aan het onderzoeken van een broncode om uit te zoeken waar en hoe u de juiste wijziging moet aanbrengen.
En ofwel deed je het niet omdat je niet wist waar je dat idee, die informatie, moest vastleggen zodat je het gewoon kon vinden.
Of misschien schreef je het op een stuk papier, of beter een notitieboekje of een dossier en dan verloor je het papier vergat je het notitieboekje te raadplegen en bij te werken, je weet zelfs niet goed waar het is en vergat waar het verdomde dossier was.
Kortom, omdat het niet praktisch, onmiddellijk en doeltreffend was, gaf u het na verschillende pogingen op om er onnodig energie en tijd aan te besteden.
Maar je bent er ontevreden over.
En voor ontwikkelaars, uw navigatie door de broncode, door middel van concentratie, heeft u in staat gesteld om deze wijziging in de code aan te brengen, maar vervolgens hebt u niet opgenomen, notities gemaakt over wat u hebt geleerd door het verkennen van de broncode, wat retro-documentatie wordt genoemd, en over een maand of zes zult u deze verkenning opnieuw moeten doen omdat u 90 e van dit werk zult zijn vergeten.
Op dezelfde manier voel je je hulpeloos wanneer je geconfronteerd wordt met ongedocumenteerde broncode of met documentatie die je niet kunt vertrouwen omdat ze niet overeenstemt met de broncode, als je het geluk of de pech hebt dat die bestaat.
Ik heb natuurlijk met al deze situaties te maken gehad en daarom heb ik dit instrument gebouwd dat ik al ongeveer 25 jaar gebruik en dat ik u vandaag ter beschikking stel.
Utags is het instrument waarmee ik snel alle nuttige informatie kon vastleggen, de vastgelegde informatie gemakkelijk kon reorganiseren en in enkele seconden een stuk informatie van verschillende jaren geleden kon terugvinden.
Prachtig, zou je kunnen zeggen ! Ja, maar er is een klein nadeel : om toegang te krijgen tot dit kostbare instrument, is er een sesam die misschien een beetje duur voor u is, tenzij u het al hebt aangenomen: als u de gvim/vim cf teksteditor gebruikt vim_org A aide_vim_nl is voorzien om u te helpen aan de slag te gaan met de editor.
Utags organiseert een hypertext database gebaseerd op de methodologie . mentor prs 1 waardoor u het gebied van hypertext editing kunt betreden.
Bewerk geen tekst, maar hypertext ! Ongestructureerde gegevens worden toegepast op (tekstueel) hetzelfde beginsel van scheiding van gegevens- en presentatielagen dat algemeen wordt toegepast op gestructureerde gegevens (database) De presentatielaag wordt geleverd door het hulpprogramma voor het genereren van HTML-pagina's dat de pagina's van deze site heeft gemaakt en de quantique_org Tabellen zijn reeds aanwezig in utags als tekstblokken in CSV formaat met een hulpprogramma voor het opmaken van tabellen.
Op termijn zal Utags de functies integreren die verwacht worden in een office suite door gestructureerde gegevens te integreren (relationele database en spreadsheet) van hulpprogramma's die CSV-tabellen manipuleren om berekeningen en relationele functies tussen verschillende tabellen uit te voeren.
Utags is een programma dat het mogelijk maakt, door het gebruik van langage_de_balisage_leger_mentor_nl een hypertekstdatabank beheren, d.w.z. het beheer van uw teksten van welke aard ook: documentatie, broncode, enz....
Utags is een hulpmiddel dat integreert met de gvim/vim cf editor vim_org door een "tags" bestand te maken met de naam utags (voor de universele etikettenlijst) dat een index is die hypertext navigatie mogelijk maakt.
Na het maken van dit instrument, realiseerde ik me dat om de kracht ervan te beheersen ik een methodologie moest ontwikkelen.
Ik noemde deze methodologie "mentor ^ omdat het een grote hulp is voor een snelle toegang tot informatie en voor de organisatie ervan (wat een gevolg is van).
De mentorbenadering is een combinatie van informatiefysische principes (entropie) en de unix geest.
Gvim is de GUI die je toestaat om utags te gebruiken.
Een vim "Utags" menu groepeert alle mentor hypertext management commando's in gvim, dit menu is in essentie een handleiding om je op weg te helpen maar na verloop van tijd zul je het menu misschien niet meer of zelden hoeven te gebruiken (voor domein backups bijvoorbeeld).
De eerste versie van utags is een betatest versie beschikbaar op 64 bits linux.
Installeerbaar door het Debian installatieprogramma.
Cf debian_org.
Download link : Dit is de Franse versie, de Engelse versie zal binnenkort beschikbaar zijn.
of door het commando :
(!
wget textoffice.alwaysdata.net/utags_v1_0_64b.deb
utags v1 0 64b deb nweb)
Installatie-instructies zijn te vinden in readme_utags_txh_nl
Mentor is een publicatie omgeving hypertexte_nl gebaseerd op het gebruik van tekstbestanden waarvan de bijzondere tekstuele vorm het mogelijk maakt de informatie op een niet-bindende wijze te structureren, maar op een voldoende nauwkeurige en geordende wijze om de gebruiker in staat te stellen optimaal kennis te nemen van deze informatie.
De organisatie is hiërarchisch, geïndexeerd en hypertextueel.
Het is een langage_de_balisage_léger cf langage_de_balisage_leger_mentor_nl.
waardoor de programmation_lettrée.
Zelfs na enkele jaren gebruik moet de mentor-tekstdatabank u in staat stellen zeer snel specifieke informatie te vinden (een paar seconden voor informatie die een paar jaar oud is).
Mentor slaat de informatie op, maar ook de middelen om toegang te krijgen tot de informatie, gebaseerd op de fysieke definitie van informatie : cf entropie Mentor is in staat een associatie van ideeën op te slaan, die dan in de toekomst kan worden gebruikt wanneer een herinnering opnieuw moet worden geactiveerd.
Er is dus een interpenetratie tussen het geheugen van de gebruiker en het geheugen van de mentor.
Deze vervlechting wordt geformaliseerd door een nomenclatuur en een methode.
De organisatie van de mentor is flexibel en het instrument kan dus aan elke methode worden aangepast.
Een methode is echter nodig vanwege de fundamentele flexibiliteit van dehypertexte_nl ook al is het gestructureerd door de boomstructuur van geneste domeinen-subdomeinen-bestanden-tekstblokken.
De langage_de_balisage_leger_mentor_nl maakt een aantal eenvoudige toepassingen mogelijk die op natuurlijke wijze in het instrument zijn geïntegreerd, zoals :
Vindt u alle tekstuele informatie in uw bedrijf moeilijk te beheren, te organiseren en te onderhouden? Dat komt waarschijnlijk omdat u geen documentbeheersysteem hebt dat gericht is op de betekenis van uw informatie.
Het verband tussen het menselijke geheugen en het externe tekstuele computergeheugen wordt in informatieopslagsystemen doorgaans niet in aanmerking genomen.
Ontketen de kracht van hypertext editing met mentor.
Dankzij de langage_de_balisage_leger_mentor_nl en zijn analysator utags_nl via de tekstverwerker gvim_nl heb je de mogelijkheid om al je documentatie te beheren als een evoluerende hypertext.
Hypertekst is inderdaad de meest succesvolle vorm van tekstueel informatiebeheer, maar desondanks gebruiken maar weinig mensen zo'n systeem omdat hyperteksttalen zoals HTML omslachtig zijn om te beheren: wanneer hyperlinks zijn gedefinieerd (etiketten en verwijzingen naar etiketten) wordt het lastig om ze te wijzigen omdat het overlays zijn met het pad naar het label.
Het systeem mentor_nl is ontworpen om hypertext met maximale flexibiliteit te behandelen.
Het mentorsysteem maakt het mogelijk :
6. Geplande mentorontwikkelingen.evolutie-mentor
Als u wilt, kunt u de ontwikkeling van dit project steunen via deze link : paypal_mewww-documenten.textoffice.org vallen onder het auteursrecht.
Wettelijke informatie :
link opmerking
readme_utags_txh_nl utags installatie richtlijnen
aide_vim_txh_nl Hulp bij het gebruik van de gvim/vim editor . aide utags txh Hulp bij het gebruik van de gvim/vim editor langage_de_balisage_leger_mentor_txh_nl Specificatie van de opmaak van mentorteksten